rabattkupongsidan.se-xn-hittasmsln-95a.se-20-02-2022_16451699597497

Vad betyder sms lån snabbt?

En låneform som kom att slå igenom runt samma tid som man började skicka sms, var just sms lån. Många gånger handlade det om att man kunde skicka ett sms till långivare, som en slags ansökan för det lånet. Idag är det inte riktigt samma process, men namnet sms lån finns kvar. Många gånger kan man även se att det står sms lån snabbt, eller snabba sms lån. Det har att göra med att det är en form av snabblån samt att de många gånger betalas ut snabbt.

Under 2018 kom det en ny lag, då kostnader för snabblån hade rusat en hel del. Lagen för högkostnadskrediter som trädde i kraft innebar att marknaden för sms lån som den sett ut innan förändrades. Den nya lagen som tillämpas på högkostnadskrediter, de är alla kopplade till både ett räntetak samt ett kostnadstak. Lån som idag har en effektiv ränta på 30% eller mer, de tillhör alla högkostnadskrediter.

Vad är sms lån?

Idag är ett sms lån oftast ett mindre lån, som kan ansökas om via dator eller via mobil. Även om det mest förknippas med lånesummor mellan 1000–5000 kr, så finns det de som har så kallade sms lån på högre belopp. Det eftersom att begreppet idag är lite mer flytande än vad det var förr. Ett sms lån brukar även förknippas med en kort löptid. Löptid är alltså den tid du har på dig att betala tillbaka lånet på. Oftast har sms lån en löptid på 30-90 dagar.

En ytterligare sak som förknippas med sms lån och andra snabba lån, det är att det sällan tas en UC i samband med ansökan. Utan oftast används kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode. Det gör att din UC inte försämras vilket många tycker är viktigt.

När är det lämpligt att ta ett snabbt sms lån?

Det finns olika anledningar till att du har behov av att snabbt få pengar. Många gånger kan det handla om att du inte själv har pengar, men har fått en oväntad utgift av något slag. Det kan vara att bilen rasat, eller att du akut måste till tandläkaren. Det kan då vara en bra nödlösning detta med att ta ett sms lån snabbt. Dock är det bra att vara medveten om att det är ett lån med hög ränta och att det ska betalas tillbaka rätt så snart! Därmed är inte detta ett lämpligt lån om du har tänkt köpa ny elektronik, eller ska renovera hemma. Då kan det passa bättre med ett privatlån.

Det finns även tillfällen där du bör undvika att ta ett snabbt sms lån. Du bör till exempelvis aldrig låna för att täcka upp andra lån. Sedan bör du även undvika det om du har ett spelberoende, eller ett shoppingberoende!

Om du har en sund ekonomi för övrigt, men har behov av att lösa något oväntat, det är då du med gott samvete kan ta ett sms lån. Se bara till att inte göra det till en vana!

rabattkupongsidan.se-hittakreditkortet.se-19-02-2022_16448312386847

Vad är ett resekort?

Något som kan vara bra att satsa på om det är så att du är ute och reser ofta, det är ett så kallat resekort. Det är helt enkelt då ett kreditkort, som anpassats just för resor och allt som har med det att göra. Många gånger har ett resekort bra förmåner, rabatter och olika poängsystem. Denna form av kreditkort finns ibland hos vissa flygbolag, som Norwegian och SAS men det är även andra aktörer inom kreditkort som även de erbjuder olika resekort.

Vad för förmåner som kan finnas, det varierar en hel del, beroende på vilket du väljer. Samma gäller avgifterna. En del av dem kommer helt utan årsavgift, medan andra har en hög sådan. Oftast kan du räkna med att ju högre årsavgift det är, desto mer exklusiva förmåner kan du få tillgång till. Reser du väldigt ofta, så kan det löna sig att ha ett resekort. Det eftersom de många gånger erbjuder olika försäkringar och viss service, bland annat då concierge service och även tillgång till olika lounger på flygplatserna.

Olika förmåner med resekort

Resekort kan som sagt komma med flera olika förmåner. Bland annat kan det finns smarta bonusprogram, där du helt enkelt samlar in poäng när du handlar med kortet på resan. Dessa poäng kan oftast bytas in mot flygbiljetter, hotellvistelser eller annat.

En annan förmån som kan vara kopplat till ett resekort, det är så kallad Concierge Service. Det innebä att du då har tillgång till service dygnet runt, med det mesta som har att göra med din resa. Du kan få hjälp med saker som att boka taxi, hyra bil, bordsbokning på restaurang vid ankomst samt mycket mer. Dock är det inte alla resekort som har denna service och du får räkna med att de kort som har det, de har en hög årsavgift!

Något som de allra flesta resekort har, det är olika rabattprogram. Det så att du ska kunna få rabatt på flygbiljetter, hotellnätter och annat.

En riktigt bra sak som kommer med de allra flesta resekort, det är att det ingår en kostnadsfri reseförsäkring. Den kan vara ett bra komplement till din reseförsäkring du får via hemförsäkringen. Oftast brukar kreditkortets reseförsäkring ge dig detta:

 • Avbeställningsskydd

 • Olycksfallsförsäkring

 • Hyrbilsförsäkring

 • Ersättning vid försenat eller inställt flyg

 • Ersättning vid försenat eller förlorat bagage

 • Medicinsk assistans

 • Juridisk assistans

Reseförsäkringar är även något som kan ingå i andra former av kreditkort, om du betalat resan med hjälp av det.

En annan trevlig sak som ett resekort kan ha, det är att det kan ge dig tillgång till olika bekvämligheter som till exempel flygplatslounger. I denna lounge får du avskildhet, samt ofta även tillgång till mat och dryck samt en hel del annat.

Tänk på uttags- och valutapåslagsavgift

När du reser och vill kunna ta ut pengar i ett annat land, eller köpa i annan valuta än SEK, så är det bra att kolla om ditt resekort har uttagsavgift och/eller valutapåslagsavgifter. Det bästa är ju att välja ett som kommer helt utan eller ett som har låga avgifter på dessa saker.

rabattkupongsidan.se-bedzzz.se-08-06-2020_15911745797987

Gör bra affärer när du köper möbler och hushållsmaskiner

Det finns många saker man behöver lära sig i livet. En av de saker som man kanske inte tänker på i första skedet är att lära sig göra bra affärer när man köper saker till hemmet. Det är så lätt hänt att man fokuserar sin kraft på att göra andra sorters affärer men faktum är att väldigt mycket av det som vi köper under livet kommer att vara saker för just hemmet.

Några av de dyrare sakerna vi köper för hemmet är möbler och hushållsmaskiner. Det är också just möbler och hushållsmaskiner som är fundamenten i ett hem. Det är de sakerna som vi använder nästan hela tiden när vi vistas i hemmet och det är de sakerna som skapar bekvämlighet för oss.

Möbler

Bland möblerna så är det sängar man ska fokusera på först och främst. Sängar är inte bara ganska dyra, de är också väldigt viktiga för vårt välmående eftersom det är i sängen vi spenderar mest tid och det är också där som vi återhämtar oss efter en lång dags arbete.

Innan du köper en ny säng bör du därför lägga ned en del arbete på att söka runt bland olika leverantörer så att du hittar den säng som passar dina unika behov allra bäst, och ett av dina behov kan förstås vara att du inte vill spendera onödigt mycket pengar.

Hushållsmaskiner

En annan sak som du bör lära dig mer om hur man köper in på ett effektivt sätt är hushållsmaskiner. Vi pratar om dammsugare, tvättmaskiner, diskmaskiner, ugnar, varmvattenberedare med mera. Dessa maskiner är ofta relativt dyra så det finns mycket pengar att spara på att göra en bra affär.

Tänk också på kvaliteten när du köper en hushållsmaskin. Det är viktigt att de håller måttet och det är också bra om de är lätta att reparera.

Renovera vardagsrummet

Vardagsrummet är det rum där de flesta spenderar mest tid. Därför är det ett av de rum som det är klokt att investera en del tid och pengar i för att det ska bli riktigt trivsamt. Att renovera vardagsrummet kan vara en kostsam historia, men det finns en del knep att ta till för dig som ändå vill genomföra ett sådant projekt. I den här texten kommer vi tipsa om hur du kan tänka och göra.

Gör en budget för projektet

Börja med att göra en budget för projektet. Planera vad du ska köpa in och ta reda på vad det kommer att kosta. Ta också in offerter från olika hantverkare och jämför dessa med varandra. Genom att jämföra hantverkarnas priser kan du hitta den som passar bäst för det projekt som ska genomföras. Välj gärna en hantverkare som du känner till sedan tidigare och som du litar på. Bor du på en liten ort är det kanske inte så svårt, men om du bor i en större stad finns det alltid risk att råka ut för fuskbyggare.

Om du har ont om pengar och behöver ta in kapital för renoveringsprojektet så ansök direkt vid vip banks. Att låna för att renovera sitt hus kan vara en god investering på sikt eftersom värdet på fastigheten förmodligen stiger när du byter ut gammal och sliten inredning.

Välj en stil

Hur vill du att ditt nya vardagsrum ska se ut? Gammaldags och lantligt eller kanske modernt och stilrent. Det är du som väljer. Och kom ihåg att det är du som ska trivas i ditt vardagsrum, inte dina grannar i första hand. Prova gärna nya material och spännande färgkombinationer, på det sättet lär du dig att utveckla en personlig stil. Det är bara genom att våga som du har möjlighet att vinna! Med våra tips kommer din renovering av vardagsrummet säkert gå bra.

Husets ljus

Vi vet nog alla hur viktig belysningen i ett rum är. Det kan vara hela skillnaden på ett trivsamt hem och kallt och ogästvänligt hus. Med rätt belysning får man gäster att känna sig hemma. Ingen vill ha strålkastare i ett hem men korrekt belysning gör att du ser vad du läser och en välvald spot får gästerna att fokusera på just den tavlan, du vill att de ser. Det kan vara en ärvd tavla eller en barnteckning, det spelar ingen roll. Dina gäster ser det du belyser. 

Allmänbelysningen i köket är inte det samma som i badrummet, och arbetsbelysningen kan vara olika vid symaskinen och i läshörnan.

Rätt belysning kan skapa atmosfär samtidigt som den är funktionell. Ta en titt i ditt eget hem och fundera på om du har rätt belysning. Det kanske inte känns så relevant när sommaren med sina långa ljusa kvällar är här. Å andra sidan är det nu du har möjlighet att förbereda ditt hem inför hösten. Känns det som en större investering att skaffa helt rätt belysning i hela hemmet, kanske du först vill undersöka dina lånemöjligheter? Läs mer här, isåfall.

LED-lampor 

Under tiden passar vi på att slå ett slag för LED-belysning. Här är fem anledningar att satsa på LED-belysning.

 • Du kan räkna med fem år innan du behöver byta ut dem.
 • En annan fördel är att det inte går sönder lika lätt som vanliga lampor. 
 • Du sparar energi på att LED lampor inte blir varma, till skillnad från glödlamporna. 
 • C. 80% av den energi som de tar in, använder de på att skapa ljus. 
 • Lågenergilamporna innehöll kvicksilver, det gör inte LED lamporna. 

Det finns med andra ord all anledning att investera i LED lampor, när du ska uppgradera belysningen i hemmet. Det är en investering som kostar lite till att börja med, men som absolut lönar sig i längden. 

Köp det senaste modet online

Att handla kläder online är oerhört populärt idag. Där hittar du det senaste modet till riktigt bra priser. Det är tryggt och enkelt att beställa och du kan prova kläderna hemma i lugn och ro. Du slipper trängas och stå i kö i butiken och du kan betala med kreditkort eller faktura. Dessutom är det enkelt och går snabbt att jämföra priser när man handlar på nätet. På det sättet kan du spara mycket pengar!