Monthly Archives

april 2019

Skönhet för välmående

Det är få av oss som inser vad vi verkligen behöver till dess att det tas ifrån oss eller till dess att det ges oss när vi aldrig haft det. Det kan därför vara bra för oss att ibland vistas i miljöer som är oss främmande och som har eller inte har det vi inte har.

Skönhet är en av dessa saker. Om vi inte omedelbart vantrivs i en ny miljö kan det lätt hända att vi vänjer oss vid den nya miljön och trivs där. Vi människor är trots allt kapabla att vistas och leva i alla miljöer på planeten. Vi är extremt anpassningsbara i detta sammanhang.

Saken är den att vi också kommer att vänja oss vid att bo i det nya landet över tiden. Vi blir en del av den miljö vi dagligen vistas i och detta kommer att prägla oss.

Insikt och ökat välmående

När vi vistats i en miljö under lång tid kanske vi har blivit riktigt hemmablinda och tycker att allt är precis som det ska vara. Men helt plötsligt kan det hända att vi bryter mönstret av någon anledning. Vi kanske gör en resa eller så är det företaget vi jobbar på som skickar oss till en ny plats. Väl på den nya platsen kanske det händer något inom oss. Vi slappnar av och känner helt plötsligt att vi mår bättre men vi förstår inte varför.

Det kan då vara så att vi hamnat i en miljö som är bättre för oss, vackrare, mer harmonisk och vi förstår nu att detta är vad vi saknat för att må så bra som vi nu mår. Det blir ett uppvaknande.

Miljöer spelar roll för vårt välbefinnande och då är det mycket bra att det finns företag som till exempel Georg Jensen Damask som fokuserar helt och håller på vackra miljöer för välbefinnande.