Monthly Archives

augusti 2019

Husets ljus

Vi vet nog alla hur viktig belysningen i ett rum är. Det kan vara hela skillnaden på ett trivsamt hem och kallt och ogästvänligt hus. Med rätt belysning får man gäster att känna sig hemma. Ingen vill ha strålkastare i ett hem men korrekt belysning gör att du ser vad du läser och en välvald spot får gästerna att fokusera på just den tavlan, du vill att de ser. Det kan vara en ärvd tavla eller en barnteckning, det spelar ingen roll. Dina gäster ser det du belyser. 

Allmänbelysningen i köket är inte det samma som i badrummet, och arbetsbelysningen kan vara olika vid symaskinen och i läshörnan.

Rätt belysning kan skapa atmosfär samtidigt som den är funktionell. Ta en titt i ditt eget hem och fundera på om du har rätt belysning. Det kanske inte känns så relevant när sommaren med sina långa ljusa kvällar är här. Å andra sidan är det nu du har möjlighet att förbereda ditt hem inför hösten. Känns det som en större investering att skaffa helt rätt belysning i hela hemmet, kanske du först vill undersöka dina lånemöjligheter? Läs mer här, isåfall.

LED-lampor 

Under tiden passar vi på att slå ett slag för LED-belysning. Här är fem anledningar att satsa på LED-belysning.

  • Du kan räkna med fem år innan du behöver byta ut dem.
  • En annan fördel är att det inte går sönder lika lätt som vanliga lampor. 
  • Du sparar energi på att LED lampor inte blir varma, till skillnad från glödlamporna. 
  • C. 80% av den energi som de tar in, använder de på att skapa ljus. 
  • Lågenergilamporna innehöll kvicksilver, det gör inte LED lamporna. 

Det finns med andra ord all anledning att investera i LED lampor, när du ska uppgradera belysningen i hemmet. Det är en investering som kostar lite till att börja med, men som absolut lönar sig i längden.